Davis Residence

Davis Residence

Sprout Studio LLC was hired as the Landscape Architect for this private residential project located in the Buckhorn Ranch community in Crested Butte, CO. Key considerations for this project are framing views, minimizing impact on the existing landscape, integrating the built landscape into the native landscape and working with the natural grade of the site. The plant palette of native wildflowers complemented by ornamental grasses and native flowering shrubs was developed to meet the client’s desire for abundant color and texture while native spruce and aspen are placed to frame key views and screen undesirable views. Boulder retaining walls to be constructed of stone salvaged from the site during excavation will create grade transitions and provide pockets for planting so that the walls will blend into the native landscape. Patios are located to take advantage of sun exposure and views while providing protection from winds. Stone steps and flagstone paving along the entry path will complement the boulder retaining walls and the stone veneer on the foundation of the home to create an integrated design that connects the home to the landscape. As of October 2012, this project was still under construction.

Client: Davis Family, Sunlit Architecture
Location: Crested Butte, CO